Doel

NB. Onderstaande tekst is van november 2006 en moet nog geupdate worden

Onze droomwens is een goed functionerend systeem met werkgroepen voor alle mogelijke onderwerpen. Op die manier denken we dat een echte democratie vorm zou kunnen krijgen. Of dat ook werkelijk zo is, zal moeten blijken en met InterCratie als ideaal staan we open voor alle opbouwende kritiek.

Zou het niet mogelijk zijn om een overkoepeld orgaan te hebben die zorgt dat de diverse werkgroepen goed kunnen functioneren. En dat zij de juiste middelen als geld, media en internet tot hun beschikking hebben.
Daar komen dan uiteraard gelijk de eerste problemen om de hoek kijken. Daarvoor moet een goed en eerlijk systeem bedacht worden.

Een werkgroep heeft een specifiek onderwerp. Iedereen die voor of tegen het onderhanden issue is en zich in wil zetten kan zich aanmelden voor de werkgroep. Vervolgens zoeken medestanders elkaar op en gaan onderzoek doen en zorgen dat ze goede uitleg gaan geven aan de bevolking via radio, tv en vooral internet. Elke werkgroep heeft een website MET forum dat toegankelijk is voor iedereen.

Dit zien wij globaal als ideaal.

Uiteraard is dit nog verre van uitgedacht; daarvoor is deze site bedoeld.