Koran verbieden? 12/02/17 17:00u

Mein Kampf, Don Quichot en de Koran, wat hebben deze boeken gemeen? Eigenlijk helemaal niets, behalve dat één van die drie verboden is, de andere verboden wás en de derde volgens sommigen verboden zou moeten zijn.

De Spanjaarden vonden de zin "Werken van liefdadigheid die achteloos worden gedaan, hebben geen waarde" doorslaggevend voor het verbieden van het boek over Don Quichot. Klaarblijkelijk had de 17e-eeuwse Spaanse regering ook al te maken met een Parcitipatiewet....

Gelukkig kunnen wij glimlachend terugkijken naar dit 'schandelijke stukje proza' en willen wij in beginsel helemaal geen verbod op boekwerken.

Toch is één boek verboden om uit te geven. Kennelijk is dit belangrijker dan de vrijheid van meningsuiting. Ik denk dat de meesten zich erin kunnen vinden dat Mein Kampf verboden is, ook al vinden sommigen dat de vrijheid van meningsuiting hoger zou moeten staan.

Hoe zit het met de Koran? Moet deze ook verboden worden? De PVV vindt van wel. Misschien zou de vraag centraal moeten staan: 'Hélpt het verbieden van de Koran?' Bijbelverbrandingen in bepaalde landen hebben ook niet geholpen. Als we de Koran zouden verbieden, denk ik dat het leren en het lezen van de Koran juist interessanter wordt en in het ondergrondse door zal gaan.
Dat dit boek inspiratie biedt aan bepaalde groeperingen om de sharia door te voeren, zoals dat in Engeland anno 2017 plaatsvindt, houden we buiten beschouwing.

Hoe willen wij omgaan met aanhangers van de Koran?
Wist u dat de meeste 3e-generatie moslims in Nederland helemaal geen Arabisch kennen om de Koran te kunnen lezen? En zij die uit de Koran leren lezen, alleen de uitspraak goed moeten leren, ongeacht of zij begrijpen wat er staat?

Misschien moeten wij maar goed heroverwegen om de Koran ook op de verboden-lijst te zetten, zolang er moslims zijn in Nederland die niet weten wat zij lezen en men er wel rechten aan wil ontlenen zoals bijv. de sharia.