Kies een open-veld hokje 25/01/17 16:10u

Binnenkort krijg je weer een uitnodiging voor het Grote Hokjes Gala

Zou het niet fantastisch zijn als er een Hokje komt zonder muren? GeenPeil bijvoorbeeld.
Een hokje wat zegt geen hokje te willen zijn, maar een open veld.

Bang voor het open veld hokje...

Een open-veld hokje? Wat is dat? Nooit van gehoord!
Dat kennen we niet! Dat is onveilig, kakelen de (anti-)hokjesdenkers in koor.
Dat kan nooit goed zijn!
Het is vast een loze belofte, een leugen, iets wat wij, bestaande hokjes, natuurlijk nooit zouden doen.... loze beloften....

De hokjes roepen dat zij de enige zijn die de hokjes snappen en de domme volgzame schapen kunnen leiden. Het eerste is nog waar ook... Het tweede laten we aanpraten...

Er zijn zelfs anti-hokjesdenkers die het zelf nakakelen: stel je voor dat we zelf moeten nadenken over allerlei onderwerpen. Dat kost veel te veel tijd en daar zijn we niet slim genoeg voor.

Werkgroepen per standpunt

Ben je echt wel zo dom? Heb je echt zo weinig tijd?

Wat nou als mensen met genoeg tijd die zich wel slim genoeg vinden een werkgroep vormen over een specifiek onderwerp en standpunt?

Wat nou als deze mensen het onderwerp goed uitspitten en er een mooi verhaal in Jip en Janneke taal van maken? Wat je kunt lezen op internet, bekijken op youtube en bediscussiëren op facebook?
Om vervolgens je stem uit te brengen op jouw favoriete verhaal, via een website of een app op je mobiel.

Best makkelijk dus!

Dat hoeft je helemaal niet veel tijd te kosten. Want je komt het vanzelf tegen op facebook, op verjaardagen en in de kroeg.

Onderwerpen waar je niks mee hebt, laat je gewoon links liggen. Genoeg andere mensen die daar wel iets mee doen. En als die mensen er niet zijn, verdient het ook geen plek in de politieke discussie.

Pas op met nieuwe hokjes

Pas op met de hokjes die zeggen: stem niet op de oude hokjes, die niet naar je luisteren. Stem op ons nieuwe hokje! Wij gaan wel echt naar je luisteren! Onze plannen zijn beter!

Is dat zo? Wat leert de geschiedenis? Dat ook deze hokjes op dezelfde manier werken en ons opnieuw teleur gaan stellen.

Einde aan de hokjes-cultuur! Kies een Open-veld hokje!

Laat jezelf niet langer in een hokje stoppen! GeenPeil is de eerste partij die uit de hokjes durft te stappen.

Helaas moet je daarvoor wel meedoen met het Grote Hokjes Gala, maar als je voor dit hokje kiest op 15 maart, krijg je een open veld aangeboden waarin je mag meedenken in alle onderwerpen waar jij zin in hebt.