Eindelijk InterCratie!? 27/12/16 23:51u

De politiek is al jaren stormachtig en toch verandert er te weinig. Steeds meer mensen ergeren zich groen en geel. Toch lijkt de tijd van grote stakingen en demonstraties voorbij.

We zijn mat geworden. We geloven niet meer in de democratie... Steeds minder mensen nemen de moeite om te gaan stemmen. Want wat maakt het nog uit?
De politiek doet toch waar het zelf zin in heeft. Als de burger 'NEE' zegt, dan hoort de politicus toch een 'JA'. Ze draaien het net zolang totdat ze hun plaatje weer naar HUN wens hebben.

Teleurstelling op teleurstelling

Waar is de democratie gebleven? Wat houdt het nog in? Als we politici moeten geloven dat hebben we echt invloed, maar waarom zien we dat niet terug dan? Soms krijgen we even hoop, dan staat er iemand op die zegt: Kom bij mij! Ik ga het anders doen! Ik luister wel naar je!
De ene wordt vermoord, de ander moet vervolgens toch weer met hetzelfde politieke spel mee doen of slaat te ver door.

Nieuwe kansen

Nu staat er weer iemand op: GeenPeil. De eerste reakties zijn uiteraard: ach, het is vast meer van hetzelfde; weer zo'n splinterpartij; weer loze beloftes. Is dat wel zo?
Ze zeggen wel hele andere dingen! Ze beloven eigenlijk niets, als je het vergelijkt met andere politici. Ze geven geen mening over al die duizenden onderwerpen. Ze roepen steeds: wat wil de burger? De burger mag stemmen op elk onderwerp en dan brengen wij jullie stem over in de Tweede Kamer.

Ploink! Dat zeiden wij 10 jaar geleden ook op InterCratie! We hadden alleen veel te weinig invloed en middelen. We zijn daarom heel blij dat we niet de enige zijn met deze ideeën!

Het duurde even voordat we tijd hadden om de site weer echt online te brengen. Maar het begin is er weer! Best grappig om de berichten van 10 jaar geleden weer te lezen. Anderszijds triest om te zien hoe weinig er veranderd is.