Alles weten? 25/11/06 17:33u

Geregeld vraag ik mij af waar ik eigenlijk aan denk te beginnen met InterCratie. Ik weet veel te weinig. Er zijn zo ongelooflijk veel onderwerpen. Waar moet ik beginnen??

Het is toch eigenlijk van de zotte! Politici worden geacht overal een mening over te hebben. Natuurlijk hebben ze er wel mensen voor om dingen uit te zoeken. Maar uiteindelijk zijn het een handje vol mensen die beslissen hoe het in dit land gaat.

Dat is toch eigenlijk niet normaal. Zo krijg je nooit een specialisme. Ja, ok, we hebben de ministeries en die moeten zorgen dat ze een bepaald gebied goed beheersen en uitzoeken. Vervolgens moet de hele politiek dan weer beslissen of iets wel of niet doorgaat.

Dat blijft jammer. Daardoor wordt lang niet altijd de juiste beslissing genomen. Het blijft één groot politiek spel waar niemand vertrouwen in heeft, behalve misschien de belanghebbenden. Werkgroepen lijkt mij dan een beter idee, met voor- én tegenstanders. Laat iedereen maar bijdragen en vertellen waarom wel of niet. Daar kan dan een gefundeerde beslissing uitrollen. Dat zal nog niet altijd super zijn. Maar is wel democratisch.