Verkiezingen 2006 19/11/06 17:30u

NB. Onderstaande tekst is van 19 november 2006 en moet nog geupdate worden

We hebben de verkiezingen nog maar net achter de rug en opnieuw blijkt dat er weinig van het democratische overblijft. Want de kiezer heeft gesproken en nu weten we nog niet wat iedereen wil. Heb jij echt kunnen stemmen op wat je wilt? Of heb je strategisch gestemd. Stemmen zodat je zeker weet dat iets wel of niet gebeurd.

Er is uiteindelijk een bepaald onderdeel wat de doorslag geeft, waarom je op een partij stemt. Maar ook je meest favoriete partij heeft dingen waar je het niet mee eens bent. We zijn geen eenheidsworst. We laten ons niet in hokjes drukken en dat is nou precies wat de democratie wel doet.

Hokjes... en daar mag je eens in de 4 jaar je kruisje in zetten of op de knop drukken. En dan maar hopen dat je stem nog eerlijk door komt ook. Maar dat gaat over het algemeen in Nederland wel goed; althans daar doen we wel ons best voor.

Afijn nu zijn de verkiezingen geweest. Er is veel links maar ook veel rechts gestemd. Uitersten. En wat moet de politiek nu? Geert Wilders samen met Marijnnisen; dat is nou niet bepaald een geschikte combinatie. CDA met PvdA en SP dan? Dan blijft er niet veel CDA meer over. Maar zonder SP kan ook niet. Het is er niet makkelijker op geworden. VVD staat te boek als weggeveegd, maar is dat wel zo? Ze hebben 6 zetels verloren zo extreem is dat nu ook weer niet. Die zetels lijken naar Geert Wilders gegaan te zijn, dus... Zo ernstig is dat niet. Maar ja links is toch groter dan rechts geworden.

Zo handig is het allemaal niet. Afschaffen dus!!!

We hebben beleidsmakers per onderwerp nodig. Met de bijbehorende campagnes en verkiezingen. Dan kun je pas echt stemmen. Dan kun je per onderwerp vertellen wat jij wilt dat er gebeurd. Maar dat is vele malen lastiger en zal ook meer inzet van iedereen vragen. Hebben we dat er voor over?